Cel

Informujemy, że w związku ze stałym poszerzeniem ilości wiedzy koniecznej do przekazania odnośnie RODO / GDPR, organizujemy już tylko minimum dwudniowe szkolenia. Więcej informacji wraz z możliwością zapisu poniżej:

-> www.kursyiod.pl

-> NOWOŚĆ! Szkolenie w wersji VIDEO  – zapraszamy do zakupu bezpośrednio na stronie internetowej https://blog-daneosobowe.pl/sklep/

 

 

Informacje archiwalne o szkoleniu jednodniowym:

  • dostarczenie uczestnikom praktycznej wiedzy o nowych zasadach przetwarzania danych osobowych, wynikających z RODO.
  • przedstawienie obszarów największych ryzyk prawnych związanych z wejściem w życie RODO,
  • zbudowanie „bazy informacji” o RODO, dzięki której będę mogły zostać podjęte najlepsze możliwe decyzje dotyczące wdrażania RODO w organizacji.

Główne zalety szkolenia:

  • Konkretny cel szkoleniowy – chcemy, aby każda z osób wychodząc ze szkolenia, miała realistyczny obraz zmian związanych z wejściem w życie RODO.
  • Trener jest praktykiem – nasz trener oprócz prowadzenia szkoleń, zajmuje się również świadczeniem profesjonalnych usług z zakresu ochrony danych osobowych. Dlatego podczas szkolenia nie teoretyzujemy – każdy przepis prawa konfrontujemy z praktyką i oferujemy uczestnikom rozwiązania, zamiast mnożenia problemów i wątpliwości.
  • Atrakcyjna forma przekazywania wiedzy – bardzo skutecznie tłumaczymy z języka prawniczego na język „ludzki”. Prezentację opieramy na życiowych i praktycznych przykładach. Stosujemy nowoczesne formy prezentacji. Nawiązujemy żywy kontakt z uczestnikami. Nadajemy szkoleniu formę dialogu z uczestnikami.
Adresaci szkolenia

Szkolenie adresowane jest do wszystkich osób, chcących być RODO – ready. Czyli przygotować się do obowiązywania nowych przepisów – Rozporządzenia UE ws. Ochrony Danych Osobowych (RODO / GDPR). Zapraszamy działy: prawny, IT, HR, marketing, Administratorów Bezpieczeństwa Informacji i wszystkie pozostałe osoby zaangażowane w ochronę danych osobowych.

Program szkolenia
  • UODO a RODO – co czeka przepisy krajowe (UODO i akty wykonawcze) po 25 maja 2018 r. (zastosowanie RODO)
  • Jak podstawowe pojęcia i terminy definiuje RODO?
  • Zasady przetwarzania danych w RODO
  • Przesłanki przetwarzania danych na gruncie RODO z uwzględnieniem regulacji dot. udzielania zgody, w tym wyrażenia zgody przez dziecko
  • Powierzenie przetwarzania danych
  • Transgraniczne przetwarzanie danych, w tym państwa trzecie
  • Pojęcie profilowania – warunki legalnego tworzenia profili
  • Privacy by default, privacy by design: udział IOD już na etapie planowania rozwiązań związanych z przetwarzaniem danych, świadomość roli IOD w organizacji
  • Zabezpieczenia organizacyjne (polityki bezpieczeństwa, wyznaczenie Inspektora Ochrony Danych)
  • Ocena skutków dla ochrony danych
  • Zabezpieczenia IT według wewnętrznych polityk lub wytycznych regulatora
  • Certyfikacja i kodeksy postępowania
  • Rejestrowanie czynności przetwarzania
  • Zgłaszanie IOD
  • Zgłaszanie incydentów
  • Konsultowanie innowacyjnych procesów na danych z regulatorem
  • Nowe treści obowiązków informacyjnych

Szczegółowy program szkolenia

Metoda

Prezentacja multimedialna oraz wykład wzbogacony o interakcję z uczestnikami (warsztaty praktyczne + pytania).

Wykładowca

Łukasz Zegarek

Współwłaściciel, ekspert ds. ochrony danych osobowych

W kancelarii od 8 lat odpowiada za zarządzanie całością przedsiębiorstwa oraz przeprowadzanie audytów i wspieranie Administratorów Bezpieczeństwa Informacji u Klientów Kluczowych.

Przeprowadził ponad 100 projektów audytorsko – wdrożeniowych dla spółek prywatnych (m.in. z Vistra, VENEZIA, IKEA, XTB, Pandora, DuPont) oraz  ponad 50 projektów dla podmiotów publicznych.

Swoimi wieloletnimi doświadczeniami i wiedzą praktyczną z przyjemnością dzieli się z uczestnikami licznych konferencji, szkoleń i kursów oraz czytelnikami publikacji i artykułów na blog-daneosobowe.pl.

Jego największą pasją jest przekazywanie wiedzy słuchaczom i czytelnikom w sposób jak najbardziej przystępny i zrozumiały.

No i oczywiście podróże! Od Sardynii po Nową Zelandię. Samochód, noclegi, atrakcje – pełna organizacja na własną rękę.

Włada biegle językiem angielskim, a w stopniu podstawowym także serbskim.

Motto zawodowe:

Volenti non fit iniuria – chcącemu nie dzieje się krzywda.

Poznaj nasz zespół

Polityka prywatności copyright 2013 Lex Artist

Kontakt

Kancelaria Lex Artist
Ul. Szańcowa 74/1
01-458 Warszawa
Telefon: (22) 253 28 18
e-mail: kancelaria@lex-artist.pl

REGON: 141235395
NIP: 522-267-65-39
BRE Bank S.A. 62 1140 2004 0000 3602 5030 0372